تعریف
این نفربر آبی خاکی تولید امریکا در اواخر دهه ۴۰ شمسی در نسخه A1 به تعداد ۴۰۰ عراده وارد کشور شد. و در جنک تحمیلی به کار گرفته شد. M-113 در نقشهای خودرو زرهی، آمبولانس زرهی نیز به کار میرود و یک نسخه فرماندهی نیز دارد که سقف بلندتری دارد و از تحهیزات مخابراتی قویتری استفاده میکند. این نفربر در جاده با سرعت ۶۷ کیلومتر میتواند حرکت کند و حتی میتواند از آب رد شود، سرعت حرکت این نفر بر هنکام عبور از آب ۶ کیلومتر در ساعت است.
در جلوی این نفر بر یک صفحه فلزی قرار دارد که نقش اصلی آن هنکام عبور از آب است که باعث میشود آب به سمت سقف نفر بر و دریچه های آن نیایید و در زمان های دیگر نقش زره اضافی را ایفا میکند.
اما این نفر بر زره نسبتا ضعیفی دارد، چیزی در حدود ۱۲ الی ۳۸ میلی متر از جنس آلومنیوم! ولی از رو به رو، جلو مهمات تا ۱۲.۷ میلیمتری مقاوم است ولی جلو اسلحه هایی با کالیبر بالاتر آسیب پذیر بود.
این نفر بر دو خدمه، راننده و فرمانده دارد و میتواند یازده سرباز را با خودش حمل کند و مجهز به یک مسلسل m2 برونینگ با ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ گلوله در داخل نفربر و یک جایگاه موشک ضد زره تاو و دراگون دارد، نسخه آمبولانس این نفر میتواند ۶ برانکارد را با خود حمل کند.
ام ۱۱۳ به لطف یک موتور ۲۷۵ اسب بخاری میتواند به سرعت ۶۷ کیلومتر بر ساعت برسد.
طول این نفر بر ۴.۸ متر و ارتفاع آن به ۲.۵ متر است که وزن آن به ۱۲.۳ تن میرسد.
- پژوهشکده سایبرپلیتیک دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران (دافوس آجا)